Yollardan Sonra

Yazarın seyahatlerinde oluşturduğu dostluklar, arkadaşlıklar ve anıların damıtılmış halidir. Ağırlığı Anadolu’nun özel bölgelerinde geçen bu yolculuk hikâyeleri, okura yeni pencereler açıyor. Anadolu’da gündelik hayat içinde kullanılan ve kentlerde yaşayanların hiç de aşina olmadıkları kelimelerle tanıştırıyor. Musandra, kile, senek bardağı, gürebi, keferiye, naçak, ıskarmoz, farş tahtası, livar, çırnık günümüzde de eskisi kadar sık kullanılıyor. Kitabın kapsamı sadece Anadolu ile sınırlı değil. Girit’ten Kırım’a, Batum’dan Münih’e yayılan bir coğrafyada insana yapılan yolculuğun hikâyesini bir solukta okuyacaksınız.

Nazım Alpman

Beykoz’da 29 Şubat 1952 Cuma günü dünyaya geldi. Beykoz Spor Kulübü’nde lisanslı sporcu olarak yüzdü, kürek çekti ve basketbol oynadı. DİSK’e bağlı Maden-İş Sendikası’nda ‘işyeri baş temsilcisi’, ‘genel kurul delegesi’, ‘bölge yönetim kurulu üyesi’ gibi çeşitli düzeylerde görev yaptı. 12 Eylül 1980’de, 1477 sanıklı DİSK Davası’nda yargılanmasının ardından bütün sanıklarla birlikte beraat etti.

1970’li yıllarda Politika, Vatan, Demokrat Gazeteleri’nde karikatür çizdi. Karikatürcüler Derneği üyesi ve yöneticisi oldu. 1987’de 12 Eylül karikatürlerinden oluşan ‘Eylükatür’ adlı kişisel sergisini açtı. Birçok uluslararası karikatür sergilerinde eserleri sergilendi. Melih Âşık’ın teklifiyle Milliyet Gazetesi’nde ‘Açık Pencere’ adlı sayfanın muhabiri olarak günlük gazeteciliğe geçti. 15 yıl çalıştığı Milliyet’te, Melih Aşık, Hasan Pulur, Nail Güreli, İlhami Soysal, Zeki Sözer, Doğan Heper’den özel gazetecilik dersleri aldı. Nazım Alpman 2005’ten itibaren geniş bir ekiple birlikte Beykoz Sözlü Tarih çalışmalarını yürütüyor. Alpman, Türkiye’nin ilk ve tek belgesel kanalı İZTV’de belgesel televizyon programları yapıyor..
 

Eser Adı: Yollardan Sonra

Yazar: Nazım Alpman

Kitabın türü: Roman

Kapak Hazırlık: Nermin Karahan

Cilt Bilgisi: Karton kapak

Kâğıt Bilgisi: 1. hamur

Basım Tarihi: Ağustos 2010

Baskı: Birinci Baskı

Sayfa Sayısı: 192

Kitap Boyutları: 13,5cmx21cm

ISBN No: 978-605-4353-27-9

Barkod: 978 6054 353279

Etiket Fiyatı: 12 TL