Beşiktaş Belediyesi desteğiyle Slow Food Yağmur Böreği Birliği ile birlikte sürdürülen Tohumdan Sofraya – Mevsiminde Meyve Sebze Tüketimi Eğitimi’nin sınıf içi ve mutfak atölyeleri uygulamaları geçen yıl Lütfü Banat ve Nimetullah Mahruki İlköğretim Okulları’nda 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yapılmıştı.
Eğitim bu yıl aynı okullarda bahçe uygulamaları ile sürüyor. Nimetullah Mahruki’nin bahçesinde Beşiktaş Belediyesi tarafından tesviye edilen ve dikime hazırlanan alanda ve Lütfü Banat’ta yine belediye tarafından hazırlanan geniş ahşap saksılarda, Kuşadası Değirmen Çiftliği’nden gönderilen yaz sebzeleri – domates, biber, patlıcan, kabak, fasulye, hıyar ve aromatikler – dikilecek.
Mart ayında domates, biber, patlıcan tohumları, bahçeye dikilecek fidanlar haline gelebilmesi için, çocuklar tarafından toprakla buluşturuldu. Çocuklar tohumların nasıl filizlendiğini, serpilip minik bir fidan haline geldiğini sınıflarında gözlemleyecek, tohum günlüklerine gözlemlerini aktaracaklar. Mayıs ayında da diğer sebze ve aromatiklerle birlikte fidanlarını bahçeye dikecekler.