Nuh’un Çiçekleri Fotoğraf Atölyesi Turu / 26 Mayıs – 02 Haziran 2012

Nuh’un Çiçekleri projesi, Ağrı Dağı’nın florasını ortaya çıkarmaya çalışan bir projedir. Iğdır Valiliği himayesinde, Aralık Kaymakamlığı ve Iğdır Üniversitesi’nin yürütücülüğünde sürmektedir. Sırtçantam Fotoğraf Atölyesi, Trekking Turizm güvencesinde, ülkemizde bir ilk olan ve bundan sonra klasikleşecek bir programı yaşama koyuyor.

26 Mayıs Cumartesi: Iğdır’da buluşma ve Süreyya Çeşmesi’nde akşam çay keyfi

Etkinliğimiz, Iğdır şehir merkezinde saat 14.00’da öğle yemeği ile başlıyor. Yemekten sonra Aralık’a hareket ediyoruz. Süreyya Çeşmesi; Türkiye – İran sınırının sıfır noktasında bulunuyor. Bu büyülü çeşmenin hikâyesi çok ilginç. 1956 yılında İran Şahı Rıza Pehlevi’nin eşi Süreyya Hanım bu bölgeye gelerek bu su kaynağını görmüş ve çok hoşuna gitmiş. Bunun üzerine Şah Rıza Pehlevi de burada bir çeşme yaptırıp, çeşmeye Süreyya adını vererek Türkiye’ye hediye etmiş. Burası, çift doruklu Ağrı manzaralı, tam dört ülkenin aynı anda görülebildiği noktada, Aras’a akan Karasu’nun kenarında bulunuyor.

27 Mayıs Pazar: İki Ağrı arası, Serdar Bulak Yaylası ve Rus Kışlası

Bugünkü programımızda iki Ağrı’nın arasında bulunan Serdar Bulak Yaylası ve Rus Kışlası bulunuyor. İlk işimiz; Nuh’un Çiçekleri projesi kapsamında bulunan yeni bir tür olan ‘Ağrı Dağı Kazan Kulpu’ çiçeğini fotoğraflamak olacak. Burada geleneksel yayla yaşamı hala tüm orijinalliği ile sürüyor. Doğu Anadolu yayla yaşamının en güzel fotoğraflarını burada elde edebiliriz. Buradan kuzeye doğru bakınca; İran, Ermenistan, Aralık ve Aras Nehri ayaklarınızın altında bir manzarada olsa da, Büyük Ağrı’nın dev kütlesi insanı karınca gibi hissettiriyor.

28 Mayıs Pazartesi: Aras’ın İncisi Nahçivan

Sabah saatlerinde Iğdır Aralık Dilucu Sınır Kapısı’nı pasaportlarımızla, Aras Nehri’ni de Hasret Köprü’sü (Azeriler Ümit Köprüsü diye isimlendirmişler) vasıtasıyla geçip dost ve kardeş ülke Nahçivan’a varıyoruz. Mümine Hatun Türbesi, Ashab-ı Kehf Mağarası, Nuh Peygamber’in Türbesi, Tuz Mağarası, Halı Müzesi ve Haydar Aliyev Müzesi gezi duraklarımızı oluşturuyor.

29 Mayıs Salı: Korhan Yaylası

Ağrı Dağı’nın eteğinde bulunan Korhan Yaylası, geleneksel yayla yaşamının sürdüğü alanlardan. Bugün, Korhan Yaylası’nda bulunan ormanlık alandaki türlerle ilgili olarak çalışmalar yapacağız.

30 Mayıs Çarşamba: Pamukdağı

Pamukdağı’nın bulunduğu alan, bölgenin çiçek türünün en çok bulunduğu alan olarak dikkat çekici. Çiçek, böcek fotoğraflarına doyacağız.

31 Mayıs Perşembe: Hamurkesen

Böyle bir manzara başka bir coğrafyada da var mı bilinmez. Hamurkesen’in bulunduğu alan fotoğraf açısından müthiş. Hamurkesen, Ağrı ile Iğdır arasında, dağların içinde yaylak bir alan. Öğle yemeği, küçük bir derenin kıyısında bulunan ve eski bir değirmen yeri olan, kır lokantasında.

01 Haziran Cuma: İshanpaşa Sarayı, Tendürek Geçidi ve Muradiye Şelalesi

Bugün Iğdır’a veda ediyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan İshakpaşa Sarayı’nı ve Muradiye Şelalesi’ni ziyaret ediyoruz. Öğle yemeği şelalenin bulunduğu yerde, şelale manzarası eşliğinde olacak. Öğleden sonra, inci kefalinin ‘uçarak’ göçüne şahit olacağız. Tüm dünyada sadece somon balığı ve inci kefalı uçarak üreme göçü gerçekleştiriyor. Van Gölü’nde yaşayan inci kefali, 2 ay süren ‘uçarak’ sürdürdüğü üreme göçüne 15 Nisanda başlıyor. Erciş İlçesi Deliçay Balık Bendi kıyısında balıkların uçarak yaptıkları bu şölen izlemeye değer.

02 Haziran Cumartesi: Van’ın Erciş İlçesi’nde bulunan Deliçay’da İnci Kefali Göçü

Bugün yine inci kefali göçünü izleyeceğiz. Etkinliğimiz, öğleden sonra Van Ferit Melen Havalimanı’nda sona eriyor.

Detaylar:

Aktif katılımlı bu etkinlik; otel konaklamalıdır.

Katılım bedeli: 1.100,00 TL + KDV’dir.

Fiyata dâhil olan hizmetler: Bu etkinlik Iğdır şehir merkezinde başlayıp (26 Mayıs 2012), Van Ferit Melen Havalimanı’nda (2 Haziran 2012) sona ermektedir. Ana ulaşımlar katılımcıya aittir. Bu etkinlik, kişi sayısına bakılmaksızın gerçekleşecektir. Katılımcıların, tur katılım bedelini ödeyip, ulaşım organizasyonlarını önceden yapabilirler. Ara ulaşımlar, TP konaklama ve rehberlik dâhildir.

Konaklama: Konaklamalar, Iğdır’ın Aralık İlçesi’nde, Iğdır şehir merkezinde ve Van’da olacaktır. Konaklamalar; üç yıldız ayarında otellerde gerçekleşecektir. Bu etkinlik fotoğraf odaklı bir etkinlik olup, lüks değildir. Tek kişilik odanın ekstra fiyatı günlük 50 TL’dir.

Fiyata dâhil olamayan hizmetler: Ana yolculuk boyunca yapılan harcamalar, yurt dışına çıkış ile ilgili tüm harcamalar, öğle yemekleri ve müze – ören yeri girişleri.

Son başvuru tarihi: 21 Mayıs 2012 mesai saatleri bitimi.

Bu Turda Gerekli Malzemeler: Yürüyüş ayakkabısı, günlük kullanım için küçük sırt çantası, matara, rüzgârlık veya yağmurluk, güneş gözlüğü ve güneş kremi ve kişisel temizlik eşyaları ve tripot.

Başvuru: Çok özel bu etkinlik için

sirtcantam@sirtcantam.com

trekking@trekkingturizm.com

0 (212) 245 79 66