17 – 18 Haziran’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Manisa Salihli’de Organik Tavukçuluk toplantısı yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucunda bozulan doğal dengeyi yeniden kurabilmek için, sentetik, kimyasal gübre, ilaç, hormon gibi dış etkenleri kullanmadan yapılan tarımsal üretime organik tarım dendiğini ifade eden Hasan Çebi, “Organik Tarım sadece, yönetmelikte izin verilen girdilerin kullanılabildiği, çevre, hava, toprak ve su kaynaklarını kirletmeden, insan ve hayvan sağlığına, çevreye zarar vermeden, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı bir şekilde yapılan tarımsal üretim şeklidir” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü’ projesi kapsamında; Manisa’da ekolojinin uygun olduğu yerlerde doğal flora ve faunanın korunması; organik pazarların organik ürün taleplerinin karşılanması ve kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla ‘Organik Sofralık Üzüm Yetiştiriciliği’ ve ‘Organik Yumurta Tavukçuluğu’ demonstrasyon projeleri yürütülüyor.
Bu projelerin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen ‘Organik Tavuk Ürünleri ve Tüketici Talepleri’ adlı panelde, Buğday Derneği’nden Nurhayat Bayturan, konu hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Fotoğraf: İsmail Şahinbaş