Ülkemizin her tarafında çoğu kimsenin bilemediği enfes lezzetler bulunuyor. Anadolu’nun pek çok yerinde girişimciler muhteşem lezzetler üretmelerine rağmen hak ettikleri değeri bir türlü göremiyorlar.
Aydo Dondurma, 1962 yılından günümüze kadar Anadolu’nun en lezzetli dondurmasını üretiyor. İznik’te dondurma geleneğini üç kuşaktır sürdüren Aydo Dondurma 2002 yılında Türk Patent’ten markasını da alarak yaşam savaşı veriyor.
Yöre özgü meyvelerden doğal olarak üretilen dondurmayı ilk olarak dede İsmail Aydın üretmiş. Aydo Dondurma hala doğal süt ve doğal saleple üretiliyor. Çocukları ve torunları İznik’te ısrarla bu lezzet serüvenini yürütüyorlar. Doğal sütten üretilen dondurmanın çileklisi, kavunlusu, vişnelisi, frambuazlısı, böğürtlenlisi, karamellisi, kestanelisi, muzlusu, şeftalisi ve limonlusu afiyetle yenilebilir.
Torun Sertaç Aydın ile başlamış olduğumuz sohbeti baba Serdar Aydın ile devam ettirince muazzam bir lezzetin içinde olduğumu anladım. Dondurmanın yanında bir de doğal limonata gerçekten mükemmel oluyor.
www.aydo.biz
(0224) 757 16 92, 757 76 50
Yazı ve fotoğraflar: İsmail Şahinbaş