Hayrettin Karaca, ‘Alternatif Nobel Ödülü’ Aldı

Hayrettin Karaca, ‘Alternatif Nobel Ödülü’ olarak adlandırılan ‘The Right Livelihood Award – Doğru Yaşam Onur Ödülü’ aldı.

TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, ‘Alternatif Nobel Ödülü’ olarak adlandırılan ‘The Right Livelihood Award – Doğru Yaşam Onur Ödülü’ nü aldı. Merkezi İsveç’te bulunan Doğru Yaşam Ödülü Vakfı, 1980 yılından bu yana her yıl dünyamızın en acil sorunlarına yönelik örnek teşkil edecek cevaplar ve çözümler sunan kişileri desteklemek ve onurlandırmak üzere Doğru Yaşam Ödülü vermektedir.

TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, çevre aktivisti olarak hayatını doğa koruma ve savunuculuk faaliyetlerine adaması nedeni ile Doğru Yaşam Onur Ödülü’nü almıştır. Ödül Töreni 7 Aralık 2012 günü Stockholm’de İsveç Parlamentosu’nda yapılacaktır.

Doğru Yaşam Ödülü, her yıl 4 kişiye verilmektedir. 1980 – 2012 yılları arasında 62 ülkeden 149 kişi bu ödüle layık görülmüştür. ‘Doğru Yaşam Ödülü’ her bireyin diğer insanlara ve doğaya saygılı dürüst bir uğraşı sahibi olması gerektiği prensibini destekler. Çünkü hareketlerimizin doğurduğu sonuçlardan biz sorumluyuz ve dünyamızın sahip olduğu varlıklardan ve kaynaklardan sadece adil miktarda tüketme hakkına sahibiz.

Çok değerli kurucumuz Hayrettin Karaca’yı kutluyor, ülkemiz ve dünyamız için yaptıklarıyla gurur duyuyoruz. Alternatif Nobel Ödülü ve ödül sahipleri hakkında bilgi almak için: http://www.rightlivelihood.org