Ümit Şahin ve Levent Kurnaz’ın ‘İklim Değişikliği ve Kuraklık’ kitabı, kuraklığın tanımıyla başlayan kapsamlı bir çalışma. ‘Her Çevrecinin Kapitalizm Hakkında Bilmesi Gerekenler’ ise ekoloji ve kapitalizmi bütünlüklü bir şekilde ele alan bir eser.
Ümit Şahin ve Levent Kurnaz’ın ‘İklim Değişikliği ve Kuraklık’ kitabı, İstanbul Politikalar Merkezi’nin yayımladığı kapsamlı bir araştırma olarak değerlendirilebilir.
Kitabın önsözü Açık Radyo Yayın Yönetmeni Ömer Madra’ya ait: “Ümit Şahin ve Levent Kurnaz’ın ‘İklim Değişikliği ve Kuraklık’ kitabı ilk bakışta fiziki dünyanın temel özelliklerine eğilen ve genel gidişata dair eğilimleri ele alan bir kitap gibi gözükebilir. Ama aldanmamalı! Kitabı 4 bin iki yüz yıl öncesindeki Akad’ın Laneti’nden gelip sadece 35 yıl sonrasının muhtemel su kıtlığına, dev mülteci dalgalarına ve ‘din’ savaşlarının kaotik manzaralarına uzanan cehennemi bir panorama olarak okumakta çok yarar var. Yazarların, önlemler konusuna da ciddiyetle eğildiğini dikkate alırsak, karar alıcılar başta olmak üzere hepimiz için önemli uyarıları olduğunu söylemeliyiz!”
‘Her Çevrecinin Kapitalizm Hakkında Bilmesi Gerekenler’ ise Patika Kitapları’ndan çıktı. John Bellamy Foster ve Fred Magdoff’un yazdığı kitap, ‘yeşil bir kapitalizm ihtimalini ve parçalı kimi reform tasarılarını reddeden çevrecilerin konumunu keskin bir üslupla savunan bir manifesto niteliğinde…’