İmren Lokum Konak

Safranbolulular tarafından Kayyimler Şehir Evi olarak bilinen konağın yapım tarihinin 1795 olduğu sanılmaktadır. Köprülü Mehmet Paşa Camii’nin kayyumluğu aynı sülale tarafından 200 yıla yakın süre ifa edildiği için bu lakap verilmiştir. Ali Sezer’in babaannesinin ve anneannesinin de yaşadığı bu konağın yapım tarihi tam olarak bilinmese de bilgi belge ve yaşam öykülerinden ve kuşaktan kuşağa aktarılan anılardan en az 200 yıllık geçmişi olduğu kesinlik kazanmaktadır.
 
 
Lokum Konak, Safranbolu’da bulunan, kaliteye önem veren butik otellerden birisi. Konak’ta 19 oda ve 40 yatak bulunmaktadır. Konağın içi aslına uygun olarak yıllar öncesinde olduğu gibi özgün şekliyle perde, halı, kilim ve diğer objelerle uyumlu şekilde tefriş edilmiştir. 50 kişi kapasiteye sahip restoranında ve bahçesinde Safranbolu mutfağından özel lezzetler bulunmaktadır.
 
 
Bu konağın işletmeciliğini yürüten Erdinç Sezer “Dedem Hidayet Sezer’den lokum imalatı konusunda almış olduğumuz bilgi, güven ve beceri birikimini bize ata yadigarı olan bu konakta da ev sahipliği yaparak örnek bir Safranbolu konağını yaşatarak devam ettirmek istiyoruz. Dünya kenti olan Safranbolu’da böylesine görkemli bir konağın temsilcisi olmayı ve onu yaşatıyor olabilmeyi hem büyük bir şans hem de büyük bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Bu konakta bizzat yaşamış olan büyüklerim tarafından tüm tefrişi yapılmış olmasının benim için anlamı daha büyük önem taşımaktadır. Bırakıp gidenler nur gölünde yatsınlar, mekânları cennet olsun” diyerek konağın kendisi ve ailesi için ne kadar önemli olduğunu belirtmiştir.
 

http://www.lokumkonak.com/

Bir cevap yazın