İklim Mücadelesine Tarihi Destek

Her yıl milyonlarca insanın bir saatliğine ışıkları kapatarak küresel iklim değişikliğine dikkat çektiği Dünya Saati etkinliği bu yıl 19 Mart Cumartesi, 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Türkiye’de geçmiş yıllarda etkinliğe katılan Boğaziçi köprüleri, Dolmabahçe Sarayı ve Sultanahmet Cami gibi anıtsal yapıların arasına 2016’da Efes antik kenti, Selimiye Cami ve peri bacaları da eklendi. Binlerce yıllık uygarlıklara ev sahipliği yapan Türkiye’nin önemli tarihi yapıları, iklim değişikliği sorununa dikkat çekerek sağlıklı ve temiz bir çevre için geleceğe ışık tutacak.

Globe Print Ad Landscape

Dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri olan Dünya Saati’ne, geçtiğimiz yıl Türkiye de dâhil olmak üzere 172 ülke, 7 binden fazla kent ve 2 milyardan fazla insan katıldı. Paris’teki Eyfel Kulesi, Londra’daki Buckingham Sarayı, Vatikan’daki St. Peter Bazilikası, Rio de Janerio’daki İsa Heykeli, Newyork’taki Empire State Binası ve Times Meydanı, Rusya’daki Kremlin Sarayı ve Mısır’daki piramitler kampanya için ışıklarını kapatan 10 bin yapıdan sadece birkaçı.

Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadelede önemli aktörlerden biri olmasını arzuladığını belirten WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, “Dünya Saati, küresel iklim değişikliğine dikkat çekmeyi amaçlıyor. Gelecek kuşaklara bırakmakla yükümlü olduğumuz doğal mirasımız, son 150 yılda insan kaynaklı iklim değişikliği nedeniyle tehdit altında. Tarihe tanıklık etmiş yapıların, bu mirasa sahip çıkmak için Dünya Saati etkinliğine katılması bizim için ayrı bir önem taşıyor. Işıkların kapalı kalacağı bir saat boyunca herkesi dünyamızın ve çevremizin geleceğini düşünmeye çağırıyoruz” dedi.

Garanti Bankası ve Viko by Panasonic’in ana sponsorluğunda, bu yıl ‘iklim mücadelesine bir ışık tut’ sloganıyla yola çıkan Dünya Saati etkinliğine katılmak isteyen birey ve kurumların, www.dunyasaati.org adresine girerek kayıt olmaları isteniyor. Bu siteden Türkiye’deki etkinliğe katılan kurum ve kuruluşlar da görülebiliyor.