İklim Değişikliği Fotoğraflarda, Çözüm Politikacıların Elinde

Greenpeace, 5 Haziran Cumartesi günü Noor fotoğraf ajansı tarafından prodüksiyonu gerçekleştirilen sokak sergisinin açılışını yaptı. Açılış töreni İstiklal Caddesi üzerinde Galata Meydanı’nda gerçekleştirdi. Serginin İstanbul’da sergilenmesine katkıda bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Hollanda Başkonsolosu Onno Kervers, Noor Ajans Direktörü Claudia Hinterseer ve Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi konuşma yaptı.

İlk kez İstanbul’da

Sonuçlar Fotoğraf Sergisi, Birleşmiş Milletler Kopenhag İklim Zirvesi’nden sonra, ilk kez İstanbul’da. Ülkemizde sergilenmesi Greenpeace Akdeniz, Beyoğlu Belediyesi, Hollanda Konsolosluğu ve Galata Fotoğrafhanesi’nin katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Sergi 20 Haziran tarihine kadar, Galatasaray Lisesi yanında halkın ziyaretine açık olacak.

Sergi, iklim değişikliğinin korkunç etkilerine tanıklık eden bir belge niteliğinde. Dokuz ünlü belgesel fotoğrafçısının çektiği 100 fotoğraftan oluşan sergi, uluslararası bir foto-röportaj özelliği taşıyor. Fotoğraflar tüm dünyada her gün iklim değişikliği nedeniyle milyonları etkileyen açlık, hastalık, sel, çatışma, zorunlu göç, ölüm ve insan hakları gibi yıkıcı sonuçları belgeliyor.

Bu fotoğraflar gelecekte değil, günümüzde yaşanıyor ve iklim değişikliği felaketinin aciliyetine parmak basıyor. Çünkü iklim değişikliğinin sonuçları algılarımızın da ötesinde.
 

İklim Değişikliği şu anda ve burada!

İklim değişikliği şu anda yaşanıyor ve yalnızca burada değil her yerde. Hatırlayın, geçtiğimiz yıl Eylül ayında İstanbul’da sel baskınları yaşanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bile bunun doğal afet olduğunu kabul etmişti.

Tek çözüm karbon emisyonlarının ciddi oranda indirilmesidir. Gezegenimiz ve atmosfer saldığımız sera gazlarını artık kaldıramıyor, Türkiye’yi kaynatıyor ve yavaş yavaş bir cehenneme çeviriyoruz. Atılacak adım, yaklaşan G20 zirvesine katılarak, yeşil kalkınma politikalarını hayata geçirmek ve iklim değişikliğinin yok edici etkilerinden bizi kurtarmaktır.

G20 zirvesi 26–27 Haziran tarihlerinde Kanada’da gerçekleştirilecek. İklim değişikliğini önleyip önleyemeyeceğimiz dünya ekonomisinin nasıl şekilleneceğine ve yeşil kalkınma politikalarına bağlı. Başbakan Erdoğan bu gerçeğe daha fazla önem vermeli. G20 Küresel ekonominin yüzde 85’ini oluştururken, bu 20 büyük ekonomiden biri olan Türkiye zirvede iklim değişikliğiyle ilgili karar süreçlerinde etkili olmalı ve Amerika, AB gibi diğer büyük ekonomileri de güçlü bir irade göstermeleri için teşvik etmeli.