GDO Tehlikesi Kapıda!

Biyogüvenlik Kurulu, genetiği değiştirilmiş 10 mısır çeşidinin yem amaçlı kullanılmak üzere ithal edilmesiyle ilgili olarak hazırlanan bilimsel raporları kamuoyuna açtı. 12 Ekim saat 17.00’ye kadar kamuoyundan yeterli sayıda karşıt görüş gelmezse, GDO’lu ürünler artık yasal hale gelebilir!

GDO içeren ürünlerin, insan ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri henüz somut olarak ortaya konulmamış olduğundan, bu tür ürünlere ihtiyatla yaklaşmak gerekiyor.

Genetiği değiştirilmiş 10 mısır çeşidi, her ne kadar yem amaçlı kullanılmak üzere ithal edilmek istense de, Bilimsel Komite bunların ‘yasa dışı ekimine müsaade etmeyecek tedbirlerin alınmasını ve çok sıkı bir denetim altında bulundurulmasını’ istemekte. Ama ne yazık ki, GDO’lu mısırlar sınırlarımızdan içeri girdikten sonra tarımsal üretimde kullanılmasını % 100 önlemek mümkün olamayabilir.

Türkiye’de bu konuyla ilgili aktif bir kampanyamız olmamasına rağmen, GDO’lu ürünlerin ülkemize girmesini önlemek için mücadele eden Ziraat Mühendisleri Odası’na (ZMO), başlattığımız internet eylemiyle tam destek veriyoruz. Eyleme katıldıktan sonra, e-posta adresinize yorumlarınızı yazmanız gereken 20 raporun linki gelecek. Hepsini teker teker doldurmanız gerekiyor.

Dünyamızın laboratuar olmadığının farkına ne zaman varacağız? GDO’lu ürünlerin uzun vadedeki etkilerini hala bilmiyoruz! Çocuklarımızın ve gelecek nesillerin üzerinde bu deneyin yapılmasına izin vermemeliyiz! Gezegenimiz bizim tek evimiz, tek yuvamız… Bu gezegeni paylaştığımız, ekosistemi oluşturan her bir canlı için gezegenimizi bu tehlikeli deneyin zararlarından korumalıyız.

Greenpeace