Ekmek ve Kışa Hazırlık Atölyesi

adatepe sirtcantam

Buğday ve Taş Mektep, 18 – 21 Eylül tarihleri arasında Adatepe’de Ekmek ve Kışa Hazırlık Atölyesi düzenliyor. Dört gün boyunca 09.00 – 18.00 saatlerinde yapılacak atölye, Çarşamba sabahı Taş Mektep’te buluşma ile başlayacak, sohbet ve işlerin planlanması yapılacak. 50 lira olan atölye ücreti, atölyeye katkıda bulunan Adatepeli köy kadınları arasında paylaştırılacak.

Atölye kapsamında organik buğday ile ekmek yapılacak, yerel taş fırınlarda pişirilecek, kışlık erzaklar hazırlanacak. Köy keçilerinin sütünden taze peynir ve yoğurt, meşhur Çanakkale domatesinden domates salçası, biber salçası, tarhana, erişte yapılacak.

Atölye sırasında Buğday Derneği üyeleri ve Adatepeli kadınların bilgi ve deneyimlerinden yararlanılacak. Yiyecekler, besinlerin sağlıklı ortamlarda saklanması ve tüketilmesi gibi konularda sohbetler yapılarak ve bilgi alışverişinde bulunulacak.

Diğer malzeme masrafları (un, domates, biber, süt ve mayalar, erişte ve tarhana için gereken malzemeler) Adatepe Zeytinyağları tarafından karşılanacak. Katılımcıların üretimlerini saklamaları için gereken kavanoz, kutu gibi malzemeler için harcamaları kendilerinin yapması bekleniyor. Dileyenler bu malzemeleri getirebilir, ya da Cuma günü Küçükkuyu pazarında gerekli şeyleri bulabilir.

Başvuru ve kayıt için: www.tasmektep.com