Tohumdan Sofraya Eğitimi

ÇEKÜL’ün Slow Food Türkiye Yağmur Böreği Birliği ile birlikte ilköğretim okullarına yönelik uyguladığı ‘Tohumdan Sofraya – Mevsiminde Sebze Meyve Tüketimi Eğitimi’ yeni öğretim yılı programına başladı. Bu yıl Beşiktaş Belediyesi ile yapılan işbirliği sonucu eğitimin ilk durağı Lütfü Banat İlköğretim Okulu.

ÇEKÜL ve Yağmur Böreği gönüllülerinin katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Tohumdan Sofraya’ eğitiminde, gıdaların tohumdan başlayıp soframıza gelene kadar geçirdiği süreç, meyve ve sebzelerin nasıl yetiştirildiği anlatılarak; alışveriş ederken, yemek hazırlarken ve yerken daha bilinçli olmak için farkındalık yaratılıyor. 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik, sonbahar – kış ve ilkbahar – yaz dönemlerinde, sınıf içi eğitim ve mutfak atölyeleriyle iki aşamalı olarak uygulanan eğitim, Nimetullah Mahruki İlköğretim Okulu’nda sürdürülecek. Eğitim kapsamında okulların bahçelerinde mini bir sebze bahçesi de kurulacak.