Tohumdan Sofraya Eğitimi Başlıyor

Tohumdan Sofraya, çocukların evlerinde ve dışarıda, yiyecekle ilişkili bulundukları her yerde daha fazla sebze ve meyve tüketmelerini sağlamaya odaklanmış bir eğitim ve çalışma programı. Çocukların şu anda ne yediği, sağlıklı bir beslenme için ne yemeleri gerektiğiyle ilgili düşünmeye yönlendiren, aynı zamanda bilinçli tüketim ve yerel üretimin önemine de vurgu yapan bir eğitim programı. Anne babaları da programa dâhil ederek ilerleyen Tohumdan Sofraya Eğitimi, farklı oyunlarla ve görsel anlatımlarla zenginleştirilerek hem çocuklar hem de ebeveynleri için bilgilendirici ve ufuk açıcı olma özelliği taşıyor.

Çocukların doğal ve mevsimsel ürünlerle tanışmalarını, geleneksel yaşam kültürümüzün ürünü olan binlerce yıllık tarımsal birikimle yetiştirilmiş yiyecekleri tanıyarak sağlıklı bir beslenme kültürü kazanmalarını amaçlayan eğitim programı, ÇEKÜL ve Yağmur Böreği Gönüllüleri’nin katkılarıyla yapılacak. Gıdaların tohumdan başlayıp soframıza gelene kadar geçirdiği süreç, meyve ve sebzelerin nasıl yetiştirildiği anlatılacak; alışveriş ederken yemek hazırlarken ve yerken daha bilinçli olmak gibi konularda farkındalık yaratılacak.
 

Tohumdan Sofraya Eğitimi, ilk olarak Emirgan İlköğretim Okulu’nun 1–2–3–4 ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik yapılacak. 10 Aralık’ta bütün dünyada aynı günde kutlanan Slow Food Terra Madre (Toprak Ana) Günü etkinliği ile başlayacak ve 16 Ocak 2010’da sona erecek eğitimde, çocuklar hafta içi teorik bilgi alırken, hafta sonu tadım ve duyu atölyesine katılacak. Program, velilere yönelik bir beslenme sunumu ve tüm çocukların, velilerinin ve mahallelinin de katıldığı bir kapanış şenliği ile sonlanacak.