Soğan Çorbası

sogancorbasi

Soğanlar piyazlık ince doğranır. Tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra un ilave edilip kavrulur. Et suyu koyulup bir taşım kaynatılır. Koyulaştıktan sonra blendırdan geçirilir. Üzerine tereyağında eritilmiş kırmızıbiber ve kroton ekmekle servis edilir.

8 Kişilik Malzeme:

İki adet soğan,

İki yemek kaşığı un,

Bir litre et suyu,

50 gram tereyağı,

Kırmızı toz biber,

İki dilim tam buğday ekmeği.

sogan corbasi

Yazı: Bursa Osmangazi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli Atölye Çalışması.

www.bursaaotml.meb.k12.tr, www.bursauygulamaoteli.com

Fotoğraf: İsmail Şahinbaş