‘Sevgi Kervanı’ Türkiye’de

Buğday Derneği desteğiyle verilen konserin amacı farklı kültürlerden gelen insanları bir araya getirerek dünya barışını sağlamak. Ana destekçisi UNESCO olan Sevgi Kervanı, Marc Vella’nın kuyruklu piyanosu ve 50 kişilik bir kafileyle seyahat ediyor. Yarattığı ‘variacordes’ tekniği sayesinde piyanosu eşsiz bir sese sahip olan Marc Vella, kuyruklu piyanosuyla 40’tan fazla ülkede 200.000 kilometreye yakın yol kat etti.
 

1985’te Paris Müzik Okulu Beste Ödülü ile 1999’da Roma Ödülü beste birinciliğini (Prix de Rome) kazanan virtüöz piyanist, çeşitli uluslararası festivallere de konuk oluyor. Sevgi Kervanı’nın yaratıcısı Vella, dünyaya ‘seni seviyorum’ demek için kalabalık bir grupla birlikte dolaştığını söylüyor. Kervan ‘sevgi saldırısı’ amacıyla ‘kucaklaşma gerillası’ yöntemini kullanarak başka ülkelere doğru yola çıkıyor.

‘İnsanlığı büyütmenin tek yolu, ona güzelliğini göstererek kendi kendine âşık etmektir’ diyen Marc Vella, Türkiye’ye gelme nedenini şöyle açıklıyor:“Türkiye büyüleyici bir ülke, dünyanın kavşağı; eğer Türkiye’yi kabul etmezsek, dünyayı kabul etmemiş oluruz. Bu ülkede her şey var, her millet, her çeşit ifade, insanlığın tüm yüzleri. Sevgi Kervanıbu toprakların tüm inceliğini ve kültürel farklılığını ortaya koymak için bu ülkeden geçecek. Türkiye’nin umut ve çeşitli olasılıklarla doluhümanist insanlarını, tüm insanlık için anlamlı olan ve umut vaat eden ufukları Avrupa’ya göstermemiz gerekiyor.”
 
 

Marc Vella, Rönesans yayınlarından çıkan Gezgin Piyanist, Gökteki İp Cambazı ve Sevgi Kervanı kitaplarının yazarı. Ayrıca piyanistin hikâyesini anlatan iki de film bulunuyor: Kumların Piyanosu ve Âşık Piyano.