Otomobil ve Motosiklet Sürücüleri Arasındaki Farklar

Düşündüğümüz zaman otomobil ve motosiklet sürücüleri arasında ne kadar fark olduğunu açıkça görebiliriz. Aslında o kadar düşünmeye gerek bile yoktur, trafikte seyir halinde olan bir otomobil ve bir motosiklet gördüğümüzde aradaki farklar hemen gözümüze çarpar.

Bu farklardan birkaçını şöyle sıralayabiliriz;

– Motosiklet sürücüsü kask takmak zorundadır, otomobil sürücüsü emniyet kemeri,

– Otomobil sürücüsü sadece camı açtığında rüzgârı hisseder, motosiklet sürücüsü daima rüzgârla iç içedir,

– Bir kaza anında otomobil sürücüleri için söz konusu araçları olabilirken, motosiklet sürücüleri için söz konusu genellikle kendi canlarıdır,

– Motosiklet sürücülerinin uyması gereken yasal hız sınırı, otomobil hız sınırından düşüktür.

– Otomobil sürücüleri için otomobilleri genellikle sadece bir ulaşım aracı ya da hobidir, motosiklet sürücüleri için ise motosikletleri ‘yaşam biçimi’, ‘yaşam tarzı’, ‘tutku’dur.

– Motosiklet sürücüleri daima birbirleriyle dosttur – genellikle birbirlerini gördüklerinde selam vermeden geçmezler – , otomobil sürücüleri arasında ise bu dostluk tavırlarını görmek biraz zordur,

– Motosiklet kullanıyorsanız, ‘Abi, abla bir tur versene’, ‘kaç basıyor bu’ gibi cümleleri duymanız kaçınılmazdır,

– Hiç kimse otomobil sürücülerine, serseri, kural tanımaz ön yargısıyla bakmaz ama motosiklet kullanıcısıysanız bu ön yargıdan kurtulmanız hiç de kolay değildir.

Özetle; motosiklet kullanıcısı olmak, otomobil kullanıcısı olmaya oranla son derece tehlikelidir. Buna rağmen, motoseverler bu tehlikeyle yaşamayı kabullenmişlerdir ve bu tutkularından vazgeçmeyi akıllarına bile getirmemektedirler. Sanırım onların bu tutkusu, en azından trafikte onlara karşı daha saygılı olunması gerektiğini bize hatırlatır.