Mardin Mimarisinin Süslemeleri Bir Arada

Farklı inançların ve kültürel zenginliklerin kenti Mardin’de, farklı dönemlere ait mimari yapılardaki bezeme ve süsleme sanatına hak ettiği saygıyı göstermek için bir sergi ve kitap çalışması yapıldı.

Ord. Prof. Dr. A. Suheyl Ünver Sanat Atölyesi ekibi, tarihi eserlerdeki süslemeleri, tezhip, minyatür ve ebru sanatını kullanarak yeniden yorumladı.
 

 
15 sanatçının katıldığı çalışmanın ürünleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu fuaye alanında sergilenmeye başladı. 2 Mart tarihinde Mardin Valisi Hasan Duruer’in de katılımıyla açılan ‘Mardin Mimari Anıtlarından Tezyini Yorumlar’ sergisinde, aynı ismi taşıyan kitabın da tanıtımı yapılıyor.Sergi 15 Mart tarihine kadar açık kalacak.
 

Serginin ve kitabın hazırlanmasında Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver Sanat Atölyesi ekibine, GAP İdaresi Başkanlığı ve Mardin Valiliği destek oldu. Kitap Vali Duruer’in önsözüyle başlıyor: “(…) 2009 yılında başlattığımız sokak sağlıklaştırma projelerimizle, Mardinimizin, tarihi dokusunu koruyarak, sanat sokaklarının bulunduğu, kültür-sanat faaliyetlerinin doruk noktaya ulaştığı bir kültür ve inanç turizmi merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimize bizi bir adım daha yaklaştıran ve bizlere aynı özveriyi göstererek, ilimiz kültürüne değişik tarz ve üslupta zenginlik katan Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver Sanat Atölyesi yetkililerine ve GAP İdaresi’ne katkılarından dolayı şükranlarımı sunarım.”

Sanat Atölyesi ekibinden Gülbün Mesara ise, Mardin’in kültürel tarihini özetleyip, mimarideki bezeme ve minyatürlerin hikâyesini anlatarak okuyucuyu karşılıyor.