Gerçek Ekmek

Bu kitapla birlikte ekmeğe bakışınız değişecek. Gerçeği keşfedecek, hakiki tam un, doğal ekşi maya ile yapılan sağlıklı ekmeğin farkına varacaksınız. Ve yıllardır yediğimiz o beyazlatılmış ekmeklerin ‘sahte’ olduğunu öğreneceksiniz. 

Ekmek… Türk insanının en çok tükettiği ve üzerinde en çok tartışılan gıda. Tartışma, ‘Ekmek sağlıklı mı, sağlıksız mı?’ sorusuyla başlıyor. ‘Buğdayı doğal mı hibrit mi, unu rafine mi taş değirmen mi, ekşi mayalı mı yoksa katkı maddeleriyle şişirilmiş mi?’ sorularıyla devam ediyor. Fırından yeni çıkmış Gerçek Ekmek kitabıysa ‘İşte en sağlıklı gerçek ekmekler böyle yapılır’ diyerek tartışmaya son veriyor!

Emine Şahin, yıllarca ekmek hammaddeleri ve üretimi üzerine araştırmalar yapmış. Gerçek ekmeğin peşine düşerek İtalya’dan Kanada’ya, Letonya’dan Finlandiya’ya, Yemen’den Suudi Arabistan’a diyar diyar ekmek fırınlarını gezmiş. Bilgiler, reçeteler toplamış. Öğrendiklerini ve gördüklerini Gerçek Ekmek okuyucuları ile paylaşıyor.

Bu kitapla birlikte ekmeğe bakışınız değişecek. Gerçek ekmeğin ne olduğunu, nasıl yapıldığını, sağlıklı bir diyette ne anlam ifade ettiğini, ‘mış gibi ekmek’lerden hangi noktalarda ayrıldığını öğreneceksiniz. Ekmek dostu şehirlerdeki ustalar tecrübelerini ve özel sırlarını sizinle paylaşacak. En önemlisi, evde hiç zorlanmadan uygulayabileceğiniz, birbirinden lezzetli ekmek tariflerine sahip olacaksınız.

‘Gerçek Ekmek’

Yazar: Emine Şahin

Yayınevi: Hayykitap – 183

Kategori: Doğal Beslenme 8

Türü: Sağlık – Beslenme

Birinci baskı: Temmuz 2012

Sayfa sayısı: 128

Ebat: 15,5 x 23 cm

Fiyatı: 10 TL

ISBN: 978-605-4325-90-0

Barkod: 978-605-4325-90-0