Evde Peynir Atölyesi

tatuta sirtcantam

Fethiye’deki Tangala Çiftliği 11 – 13 Nisan tarihleri arasında evde peynir yapımı atölyesi düzenliyor. Atölye temasının katılımcılarca belirlendiği çalışmalarda seçenekler beyaz peynir, labne, lor peyniri, tulum peyniri ve salamura keçi peyniri olarak sunuluyor.

İki günlük peynir yapım atölyelerinde seçilen peynir hakkında genel bilgiler verilmesinin ardından, uygulamalı yapım aşamasına geçiliyor. İkinci gün tadım ve köy ziyareti ile atölye tamamlanmış oluyor.

Kahvaltılar zengin köy kahvaltısı olarak tasarlanırken, tüm akşam yemekleri için organik yerel sezon ürünleri kullanılarak zengin bir menü oluşturuldu. Öğle yemekleri ise Tylos antik şehrini ve Yakaköy’ü daha yakından tanıyıp yerel tatları keşfetmeniz için farklı mekânlarda tasarlandı. Vejetaryen katılımcılar için ayrıca menü oluşturma imkânı da bulunuyor.

tangalapeynirleri@gmail.com