Dünyaya Olan Sevgini Göstermeye Var Mısın?

wwf sirtcantam

Başta iklim değişikliği olmak üzere gezegenimizin karşı karşıya olduğu çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan dünyanın en büyük çevre hareketi ‘Dünya Saati’, bu yıl 29 Mart Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek. Dünyaya olan sevgisini göstermek isteyen herkes, dunyasaati.org’a girerek dünya için yapabileceği bir iyilik seçip değişimin bir parçası olacak.

Dünya Saati destekçileri, 29 Mart akşamı 20.30 – 21.30 saatleri arasında ışıklarını kapatmanın yanı sıra, dunyasaati.org sitesinden ünlülerin verdiği görevleri yerine getirip, her yıl Mart ayının son Cumartesi günü düzenlenen bu dev çevre hareketinin bir parçası olabilecek.

Asuman Krause, Bade İşcil Süalp, Burçin Terzioğlu, Sarp Akkaya, Janset, Serdar Kılıç ve Tanem Sivar gibi ünlülerin destek verdiği ve insanları dünya için bir iyilik yapmaya çağırdıkları Dünya Saati, gezegendeki değişimin ancak tüm insanların bir araya gelmesiyle mümkün olduğunu ortaya koymayı amaçlıyor.

WWF EH Backup 200x260

Dünya Saati, WWF’nin 2007 yılında Avustralya’da başlattığı, dünyanın en büyük çevre hareketi olma özelliğini taşıyor. 2013 yılında tüm dünyada 150’den fazla ülkede 7 binden fazla şehirde iki milyardan fazla insanın katıldığı Dünya Saati’nin Türkiye ayağında 12 sembolik yapı ışıklarını kapattı. Boğaz Köprüleri, Dünya Saati’nin Asya’dan Avrupa’ya geçişinin sembolü oldu. Bununla birlikte Galata Kulesi, Ayasofya Müzesi, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi gibi tarihi yapılar Dünya Saati’nin Türkiye’deki diğer sembolleri arasında yerlerini aldı.

Dünya Saati’nin her yıl daha fazla kişiye ulaşan bir hareket olduğunun altını çizen WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar “İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla başlayan bu hareket, artık bir saatin de ötesine geçerek tüm çevre sorunlarının gündeme getirilebileceği, tüm yıla yayılan bir tartışma zemini yaratıyor. Kaynakların aşırı tüketimi ve buna bağlı oluşan kirlilik sebebiyle gezegenimizin kapasitesini aşıyor, sürdürülebilir bir gelecekten uzaklaşıyoruz. Tek evimiz olan gezegenimizi korumak için artık kaynakları, doğanın koşullarına ve sınırlarına göre yönetmek zorundayız” dedi. Sürdürülebilir bir gelecek için, bireylerin, kurumların ve hükümetlerin bir araya gelmesi ve beraber hareket etmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Bayar “Dünya Saati gezegenimizin sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak için önemli bir fırsat yaratıyor” diyerek devam etti. WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak ise, bu yıl dunyasaati.org ziyaretçilerini bir sürprizin beklediğini belirterek “WWF-Türkiye olarak bu yıl Dünya Saati’nde herkesin dünyaya olan sevgisini gösterebilmesi için bir platform oluşturduk. Bu sayede herkes dünya için bir iyilik yaparak bunu diğer insanlarla paylaşabilecek. Dünya Saati, hep birlikte hareket etmenin gücünü sembolize eden ve toplumun tüm kesimlerine ilham veren bir hareket. Biz de insanların desteğinden güç alarak, Türkiye’de her yıl daha fazla insanı çözümün bir parçası haline getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.