Doğal Arıcılık Atölyesi

ari sirtcantam

Geçtiğimiz mayıs ayında İstanbul, Datça ve Çanakkale’de arıcılık atölyeleri veren doğal arıcılık konusunda uzman Debra Roberts, bu kez Ankara’ya geliyor. Bayram sonrasında 13 ve 14 Ağustos tarihlerinde ODTÜ’de düzenlenecek atölye, yeni başlayanlar için doğal arıcılık atölyesi olacak.

Bu atölyede katılımcılar doğal arıcılığın temellerini keşfedecek! Bal arıcılığının temel öğeleri, kovan ekipman ve aletleri, arıcılığa başlamanın maliyeti, ‘organik’ arıcılık ne demek, bir kovana başarıyla girip çıkmanın yolları ve iyi arı bakıcılığı pratikleri öğrenilecekler arasında.

Atölyede yer alacak genel başlıklar:

– Arıları nereden bulabilirim ve ne tür arı yetiştirmeliyim?

– Arıcılıkta topluluğun önemi ve yeni başlayanlar için yararlı kaynaklar

– Arılığımı nasıl hazırlayabilirim?

– Arı kovanlarımı nasıl hazırlarım?

– Ne tür kovan seçmeliyim?

– Başlamak için ne tür ekipmanlara ihtiyacım var?

– Maliyetler

– Arılar ilk geldiğinde neler yapmam gerekir?

– Arıların etrafında nasıl davranmalıyım?

– Arı kovanlarıma yaklaşmam için ne tür koşullar oluşmalı?

– Yeni bir arıcının ilk yıl hedefleri ne olmalı?

– Arıların temel yaşam döngüsü (kraliçe arı, erkek arılar ve işçi arılar)

– Arıcı körüğü nasıl kullanılır?

– Arıcılıkta pratik yapmanın önemi ve pratik yapmanın yolları

– Doğal arıcılık nedir?

– Şehirde arıcılık nasıl yapılır? Şehirde arıcılık yaparken dikkat edilmesi gereken konular

– Arı oğulu nasıl bulunur?

– Ne zaman ve ne kadar bal hasadı yapılmalıdır?

– Bir süper organizma olarak arı kovanı

– Bu atölyeden ayrıldıktan sonra neler yapmam gerek?

– Amerikalı yerlilerin arılarla ilgili bilgelikleri

Kayıt: İnci Gökmen, igokmen@metu.edu.tr