Bahçeşehir Üniversitesi’nde ‘Eco – energy’ Dersi

Atıklardan enerji üretimi yapan Ekolojik Enerji ile Bahçeşehir Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çevre Mühendisliği Bölümü’nde ’Ecoenergy’ başlıklı ders açıldı.

Üniversite – iş dünyası entegre eğitim modelini geliştiren Bahçeşehir Üniversitesi, Türkiye’nin ilk özel entegre atık yönetimi ve enerji geri kazanımı şirketi Ekolojik Enerji A.Ş. ile protokol imzaladı.

Atıklardan enerji üretimi yapan Ekolojik Enerji AŞ ile Bahçeşehir Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çevre Mühendisliği Bölümü’nde Ekolojik Enerji ‘Eco-Energy’ başlıklı ders verilecek. Dersler, Ekolojik Enerji A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Selen Tanner koordinasyonunda verilecek. Atık yönetimi hiyerarşisi üzerine firma tecrübelerini öğrencilerle paylaşmanın önemli olduğuna değinen Selen Tanner, Çevre Mühendisliği’nde okuyan öğrencilere verilecek ‘Eco-Energy‘ dersinde işlenecek konular hakkında şu bilgileri verdi: “Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine atıktan enerji üretim sektörü genel durumu anlatımının yanı sıra; atık yönetiminde termokimyasal proseslerin karşılaştırılması; atık kategorileri ve yönetim şekilleri, çeşitli proseslerin tanıtımı, atık türevi yakıt hazırlama; gazlaştırma ve sentez gaz üretme; gaz temizleme ve enerji üretimi; atıktan enerji tesislerinde SEÇ – K uygulamaları; AR – GE projeleri ve patent süreçleri kapsamında 14 hafta boyunca firmamızın konularında uzman çalışanları tarafından ders verilecek. Ayrıca, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri için saha gezileri ve uygulamalı laboratuar çalışmaları gerçekleştirilecektir.”

Ekolojik Enerji’nin akademi – sanayi işbirliğine büyük önem verdiğini ve bu anlamda da birçok üniversite ve lise ile işbirlikleri yaptığını belirten Selen Tanner, “gerek AR-Ge çalışmalarımız, gerek üniversite ve liselerde düzenlemiş olduğumuz paneller ile genç insan kaynağının vizyonuna yeni boyutlar kattığımıza inanıyoruz. Vereceğimi eğitimin hem öğrenciler hem sektör açısından önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz. Öğrenciler, böylelikle okulda öğrendiklerini sahada, gerçek iş ortamında nasıl uygulandığını görme fırsatını yakalayacaklar. Öğrendikleri teori olmaktan çıkıp yaşamın pratiği ile buluşuyor.  Burada edindikleri deneyimleri ile algı ve farkındalıklarını derinleştireceklerdir. Burada bu yaklaşımı tanıyıp benimseyecek olan arkadaşlar birkaç sene içerisinde iş dünyasında yerlerini alacaklar. Bu sektörde çalışmasalar bile, her sektörde daha temiz üretim ve kirlilik önleme, atık yönetim hiyerarşisini bilerek, sahada çalışmaları tecrübe etmiş olarak Türkiye’nin çevresel geleceğini şekillendirecekler” diye konuştu.

Fotoğraf: İsmail Şahinbaş