Antep Dolması

antep dolmasi

Yemek yapmaya başlarken ilk olarak kuru dolmalık biber ve patlıcan kaynar suda ıslatılır. Kıyma, pirinç, soğan, sarımsak, salça ve baharatlar karıştırılıp dolma içi hazırlanır. Dolmalar doldurulup aynı tencerelere dizilir üzerine geçecek kadar su konulup ilk önce harlı sonra kısık ateşte bir saat pişirilir. Yoğurtla birlikte servis edilir. Afiyet olsun.

10 Kişilik Malzeme:

Bir bağ kuru patlıcan,

Bir bağ kuru biber,

250 gram yağlı kıyma,

250 gram pirinç,

50 gram domates salçası,

50 gr biber salçası

İki adet soğan,

Beş diş sarımsak,

Bir çay bardağı nar ekşisi,

Bir tutam nane,

Bir tutam kırmızıbiber,

Tuz, karabiber.

gaziantep dolmasi

Yazı: Bursa Osmangazi  Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli Atölye Çalışması.

www.bursaaotml.meb.k12.tr, www.bursauygulamaoteli.com

Fotoğraf: İsmail Şahinbaş