5. Çanakkale Yemek Kültürü Festivali Başlıyor

5. Çanakkale Yemek Kültürü Festivali Başlıyor

canakkale kent konseyi sirtcantam

Çanakkale Kent Konseyi Yemek Kültürü Çalışma Gurubu kolaylaştırıcılığında; Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı, Human 17 Derneği, Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği destekleriyle düzenlenen ‘5. Çanakkale Yemek Kültürü Festivali’ programı belli oldu.

Yerel yemeklerin çeşitliliğinin korunması, gelişen ve değişen yeni yerel yemeklerin belgelenmesi; yemeğin sadece bir tüketim nesnesi değil aynı zamanda toplumların kültürel etkileşiminin ve devamlılığının bir gösterisi olduğunun farkına varılması amacıyla düzenlenen festivalin programı:

7 Haziran 2014

‘En ilkel besin otlar’ konulu panel

Yer: Truva Oteli
Saat: 15.00

Moderatör: Akın Baran
Panelist: Prof. Dr. Harun Baytekin (ÇOMÜ Ziraat Fakültesi)
Panelist: Dr. Dilek Tucer (Gastroloji Uzmanı Edirne Devlet Hastanesi)
Panelist: Aybala Yentürk (Bağımsız Araştırmacı / İzmir)

8 Haziran 2014

Yer: Halk Bahçesi
Saat: 13.00 – 17.00

Program

13.00 – 13.15 Açılış Konuşmaları
13.30 – 14.30 Öğrenciler Arası Yemek Yarışması ‘Et Yemekleri’ kategorisi
14.30 – 15.30 Öğrenciler Arası Yemek Yarışması ‘Balık Yemekleri’ kategorisi
15.30 – 16.30 Öğrenciler Arası Yemek Yarışması ‘Tavuk Yemekleri’ kategorisi
16.30 – 17.30 Öğrenciler Arası Yemek Yarışması ‘Yöresel Yemekler’ kategorisi
17.30 – 18.00 5. Çanakkale Yemek Kültürü Festivali değerlendirme ve ödül töreni.

 

Bir cevap yazın