Nuh’un Çiçekleri

40.sayımızın kapak konusunu dergimizin de paydaş olduğu Nuh’un Çiçekleri isimli projeye ayırdık. Dergimizin bu sayısında sizlerle paylaştığımız çiçek fotoğrafları projenin başlangıcınca tespit edip, belgelemiş olduğumuz türlerden oluşuyor.

Nuh’un Çiçekleri projesi çok uzun soluklu bir proje. Böylesine büyük bir projede dergimizin çözüm ortağı olması da gurur verici bir durum. Nuh’un Çiçekleri projesindeki tüm süreci www.nuhuncicekleri.org internet sitesinden paylaşacağız.

Ülkemizin en büyük çevre hareketi olan Büyük Anadolu Yürüyüşü’nü yerinde takip ettik. Çalışma arkadaşımız Selma Akar, Doğu Akdeniz Kervanı ile yürüyüşün içinde oldu. İzlenimlerini bu sayıda bizlerle paylaştı.

Kaptan Levent Karataş Lundy Batığı’na daldı. Sinan Kılıç’ın Arkeoloji Çantası yine çok dolu. Hocamız Orhan Kural her zaman olduğu gibi çok duyarlı. Gökyüzünden Kapadokya, Bali’de Sörf, Levent Vadisi, Kenya’da Foto Safari, Çınarların Gölgesinde Akçaabat bu sayının diğer konuları. Ayrıca bu sayıda için Pervin Çoban Savran ile yapmış olduğumuz enfes bir de söyleşi de var.

Sırt çantanız sırtınızdan hiç eksik olmasın…

İsmail Şahinbaş

sayi 40