Şapkadan Tavşan Çıkarmak

Sihirbazların en eski numaralarından biridir şapkadan tavşan çıkarmak. Tüm çocukların hayran olduğu numaraların en başında gelir. Bence çocuklar, sihrin gücünden değil, tavşanın güzelliğinden etkilenirler.

sayi 36

Yeni bir sayı ile karşınızdayız. Her sayıda olduğu gibi öncesine oranla çok daha iyi bir dergi çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Bu sayımızın kapak konusunu ülkemizin değil, konum itibarı ile dünyanın en güzel dağlarından ilki olan Tahtalı Dağı’na ayırdık.

Şimdilerde, Tahtalı Dağı bu güzelliğinin ve konumunun bedelini maalesef varlığı ile ödüyor. Sahillerin tükenmesinden sonra sıra dağlara geldi. Turizmin çeşitlenmesi adına, bölgenin ana su kaynağının en tepesine yapılan teleferik inşaatı, dağın tüm büyüsünün yok olmasına yol açtı.

Asıl acı olan konu, doğa adına açılan kurumlar ve doğanın varlığından gelir eden insanların şimdiye kadar bu katliama sessiz kalışlarıdır. Dergimiz, yayın hayatına başladığı günden beri, Tahtalı Dağı adına savaşım veren arkadaşlarımızın hem kaleminden hem de objektifinden yaşanan tüm gelişmeleri sizlere ulaştırmayı başardı.

Hoca Nasrettin’in bindiği dalı kesmesi gibi bir durum ile karşı karşıyayız. O şapkadan her zaman tavşan çıkmayabilir. Ve biz bu durumu tavşan bekleyen çocuklarımıza izah edemeyiz.

Işık ve sevgi ile…

İsmail Şahinbaş