Karar Vermek, Vazgeçmektir

 

Dergimiz, bu sayıda, ülkemizin kelebeklerini kapak konusu olarak seçti. Anadolu’dan çok özel kelebek fotoğrafları, bilgilendirici bir metinden oluşan çok özel bir dosya ile karşınızdayız.

sayi 33

Oktay Subaşı büyülü güzellikleri ile göz kamaştıran kelebekleri görüntüledi ve kaleme aldı. Sırtçantam’da ki bu dosya, doğal varlığımız kelebekleri, her yönüyle anlatan son yıllardaki en kapsamlı çalışmadır. Bol fotoğraf ve bilgilendirici metinden oluşan bu dosyayı çok beğenerek okuyacağınızı umuyoruz.

Ayrıca bu sayıda birbirinden ilginç konulara yer veriyoruz. Olympos ve Kapıkaya’da yürüdük, Antakya’da Akdeniz’in ılık sularına daldık. Kesmedi; Kafkasya’da 4X4 bir geziye, komşumuz Yunanistan’ın adalarına yapılan bir gemi yolculuğuna katıldık.

Kaptanımız Levent Karataş, Ayasofya’nın sarnıçlarına daldı. Hocamız Orhan Kural her zaman olduğu gibi çok ilginç tespitleri ile karşımızda. Celal Güzelyürek mayınlı arazilerde gezdi. Sinan Kılıç hocamız; Karadeniz sahillerindeki yolculuğuna devam ediyor. Selma Akar ve Yürüyen Bulut kendi pencerelerinden seçkiler sundular.

Kocaeli’den çok güzel çevre haberleri geliyor. Güzel çevre haberlerinin Kocaeli gibi bir sanayi kentinden gelmiş olması çok ilginç. Söyleşi bölümümüzün konuğu Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi’nin Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın.

Cem Akturan, yine gönlünce çizdi. Artık dergimize abone olmak, eski sayıları edinmek çok kolay. İnternet sitemiz yenilendi. Www.sirtcantam.com.tr’de sizlerde yazı ve fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz.

Gün gelmiyor ki bu cennet vatanımızda çevre ihlali olmasın. Güzeller güzeli Alakır Vadisi’de anlamsız barajların tehdidi altında.

Her sayı daha iyi bir dergi vermenin gayreti içerisindeyiz. ‘Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda…’ Ülkemiz için, dünyamız için tüm çevre ihlallerinin karşısında duracağız, bunun için yola çıktık. Uykudan, huzurdan, dinlenmekten vazgeçtik. Tehditler ve mahkemeler yıldırmaz bizi. Vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.

Işık ve sevgi ile…

İsmail Şahinbaş