2014 Yılı Homeopati Seminerleri Başlıyor

home-2

 Homeopati Derneği bu sene İstanbul’da sekizinci, Ankara’da üçüncü dönem kurslarını açıyor. İstanbul’daki giriş semineri 20 – 21 Eylül’de İTÜ Maçka Kampusu Sosyal Tesisler Konferans Salonu’nda, Ankara’daki giriş semineri ise 27 – 28 Eylül’de.

 2014 yılı Homeopati Seminerleri bu yıl İstanbul ve Ankara’da. Bu ilk dersler, homeopatiye giriş niteliğinde olup, devam edip etmeme kararınızı vermenizi sağlayacak yeterli bilgiyi içeriyor. Ayda bir hafta sonu olmak üzere devam edecek olan eğitim programının  süresi ise 3 yıl.

Homeopati eğitimi, belli bir tıbbi bilgi içeriği gerektiren uzmanlık alanlarından, günlük sorunlardan aile içerisinde kullanılabilecek uygulamalara kadar çeşitli alanları kapsamaktadır. Avrupa’da birçok hastanede ‘tamamlayıcı tıp’ adı altında homeopatlar çalışmakta ve geleneksel modern tıbbın çaresiz kaldığı ya da hastalık kabul etmediği birçok alanda hizmet vermektedirler. Birçok uzman homeopatiyi ‘geleceğin tıbbı’ olarak nitelemektedir, çünkü homeopati yüzyıllardır kabul gören tıbbi prensiplerden, her an yeni geliştirilen tedavi karışımlarına kadar birçok yöntemi içermektedir.

Homeopati Derneği’nin, İstanbul’da 2008 yılı başından beri yabancı hocaların da desteği ile devam etmekte olan kursları, ECH (European Committee for Homeopathy) standartlarına  ve Sağlık Bakanlığı Tamamlayıcı Geleneksel Tıp Daire Başkanlığı’nın onaylama çalışmalarını yürüttüğü programa uygun olup 400 saatlik teorik derse devam ve 100 saatlik süpervizyon sertifikası vermek üzere planlanmış.

Dersler hafta sonu saat 10.00 – 18.00 arasında. Yabancı hocaların verdiği derslerde Türkçe ardışık çeviri yapılacak.

İstanbul’da yeni başlamak isteyenlerin 15 Eylül tarihine kadar Homeopati Derneği’ne e-mail ya da telefonla  başvurularını yapıp 20 Eylül Cumartesi günü başlangıç dersine (Introduction to Homeopathy) gelmeleri gerekmektedir.

Ankara’da başlamak isteyenler 22 Eylül’e kadar Homeopati Derneği Ankara Şubesi’ne başvurabilirler.

İletişim bilgileri: bilgi@homeopatidernegi.org, homeopatidernegiank@yahoo.com.tr