2012 Dünya Basın Fotoğrafları Sergisi Forum İstanbul’da

Dünyanın en etkileyici kareleri ‘World Press Photo 2012 – Dünya Basın Fotoğrafları 2012’ sergisi ile 11-30 Eylül tarihleri arasında Forum İstanbul’da izlenebilecek. ‘World Press Photo of The Year 2012’ ödülünün sahibi Samuel Aranda da Forum İstanbul’daki bu önemli serginin konuğu olacak.

Bu yıl 55.si düzenlenen ‘World Press Photo’ yarışması eserleri, Forum İstanbul’da düzenlenecek sergi ile Türkiye’ye geliyor. Dünyanın en prestijli basın fotoğrafları sergisi olan ‘World Press Photo 2012’, 11 – 30 Eylül tarihleri arasında Forum İstanbul’da gezilebilecek.  Dünya foto muhabirliğinin bir yıllık güncesi niteliğini taşıyan ve geçtiğimiz yıl dünya gündemine oturmuş olayların canlı belgesi fotoğrafların da yeraldığı sergi, her sene tekrarlanan etkinlik çerçevesinde yılboyu dünya çapında belli başlı metropolleri gezerek milyonlarla buluşuyor. Serginin 2009 – 2010 ve 2011 seçkileri yine Forum İstanbul’da ağırlanmıştı.

Her yıl dünyanın dört bir yanından foto muhabirleri, ajans, gazete ve dergiler tarafından yarışmaya gönderilen fotoğraflar 13 kişilik bağımsız uluslararası bir jüri tarafından 10 farklı kategoride değerlendiriliyor. Bu yılki yarışmaya ise 124 ülkeden 5.247 fotoğrafçı, 101.254 fotoğrafla katıldı. Yarışmanın en büyük ödülü olan World Press Photo of The Year 2012’nin sahibi ise İspanyol Samuel Aranda oldu. Forum İstanbul’da gerçekleşecek olan bu sergiye katılacak olan Samuel Aranda, fotoğraf tutkunlarıyla bir araya gelecek.

Bu yıl sergiyle eş zamanlı olarak düzenlenecek bir dizi yan etkinlikle, İstanbul fotoğraf dolu birkaç hafta geçirecek. ‘Dünya’da Basın Fotoğrafçılığı’nın tartışılacağı panel, çocuklar için fotoğraf atölyeleri, ödüllü Foto-Maraton yarışması bunlardan birkaçı.