2011 Senesi Nükleere Hayır Diyor

ABD’de dün yaşanan 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, North Anna Nükleer Santrali’nde iki reaktörde elektrik sıkıntısı yaşanırken, İrene kasırgası da santrali vurdu.

Fukuşima’dan sonra nükleer santrallerin doğal afetlere dayanıksızlığı bir kez daha ispatlanmıştı. Şimdi de ABD’nin Virginia Eyaleti’nde acil durum alarmı veriliyor. Meydana gelen 5,9 şiddetindeki depremin ardından, Virginia’daki North Anna Santrali’nde iki nükleer reaktör yaşanan elektrik sıkıntısından sonra kapatıldı.

Nükleer Düzenleme Ajansı’nın (NRC) yaptığı açıklamaya göre santralin dışında elektrik kesintisi yaşandı. Ardından gelen Irene kasırgası reaktörlere ikinci darbeyi vurdu. Şu anda santralde hasar tespiti çalışmaları yapılıyor ve yedek dizel jeneratörlerin çalışması takip ediliyor.

North Anna Nükleer Santrali 6,2 şiddetindeki depreme ve kasırgaya dayanıklı olarak tasarlanmış. Ancak, 5,9 şiddetindeki bir depremde alarm verdi. Bu sene ikinci kez, doğal afetler karşısındaki kırılganlığımıza çözüm olacak hiçbir teknolojinin olmadığını görüyoruz.