Katır Yolu / 05 – 08 Kasım

Safranbolu’dan Eflani’ye uzanan Katır Yolu’nun tamamı 33 km’dir. Bu mesafenin bir bölümü taş döşeme durumdadır. Katır Yolu, taş köprülerden, kanyonlardan, çeşmelerden, hanların kenarından ama doğanın tam ortasından geçen bir kültür yolu…

05 Kasım Cumartesi: Yola çıkış

07.30‘da Taksim AKM

08.00‘de Kadıköy Evlendirme Dairesi

Öğle saatlerinde Safranbolu Yörük Köyü’ne varış. Dört gün boyunca kalacağımız konağa yerleştikten sonra, yine konağımızın bahçesinde Yörük kahvaltısı, gözleme ve ayran şeklinde olacak öğle yemeğini alacağız. Daha sonra serbest zaman ve Yörük Köyü gezisi yapılacaktır.

06 Kasım Pazar: Yola çıkış

Bugün Katır Yolu’nu yürümek için harekete geçiyoruz. Yolun yarısını bugün geçmiş olacağız. Yolumuz üzerinde olan Malagöz Köprüsü, Malagöz Çeşmesi, Karapınar Sırtı ve Derehan’ı bugün görmüş olacağız.

07 Kasım Pazartesi: Eflani’ye varış

Bıraktığımız yerden devam ediyoruz. Bugün yolumuz üzerinde Dorukhan, taş döşeme yol, Karakaşhan, Paşadere Köprüsü ve Yelbuğu Çeşmesi bulunuyor.

08 Kasım Salı: Amasra ve dönüş yolu

Bugün güzeller güzeli Amasra’ya gidiyoruz. Tam gün serbest olarak Amasra’yı geziyoruz. Öğle yemeğindeki balık ikramımızdan sonra dönüş yoluna geçiyoruz.

Detaylar: Aktif katılımlı bu etkinlik; butik otel konaklamalıdır.

Katılım bedeli: 590 TL + KDV’dir.

Fiyata dâhil olan hizmetler: Ana ve ara ulaşımlar, TP konaklama (sabah kahvaltıları, akşam yemekleri) ve rehberlik dâhildir. Yürüyüş günleri için kumanya hazırlanacaktır.

Konaklama: Tüm konaklamalar, Safranbolu Yörükköyü’nde bulunan butik otel niteliğindeki Muratoğlu Konağı’nda yapılacak. Konaklama, iki kişilik odada gerçekleşecektir. Tek kişilik odanın ekstra fiyatı günlük 50 TL’dir.

Fiyata dâhil olamayan hizmetler: Ana yolculuk boyunca yapılan harcamalar ve müze girişleri.

Son başvuru tarihi: 2 Kasım 2011 mesai saatleri bitimi.

Not: Temel yürüyüş kurallarını bilen ve ortalama yürüyüş temposuna sahip herkesin rahatlıkla gerçekleştirebileceği bir etkinliktir.

Bu Turda Gerekli Malzemeler: Yürüyüş ayakkabısı, günlük kullanım için küçük sırt çantası, alın feneri ya da el feneri, matara, rüzgârlık veya yağmurluk, güneş gözlüğü ve güneş kremi ve kişisel temizlik eşyaları, yürüyüş için baton.

Başvuru:

sirtcantam@sirtcantam.com

trekking@trekkingturizm.com

(0212) 245 79 66